Račun Rekono za vsakogar

Račun Rekono si lahko predstavljate kot “vstopnico v svet spletnega poslovanja”. Namenjen je vsakemu, ki želi varno in zanesljivo izkazovati svojo digitalno identiteto, dostopati in uporabljati spletne storitve ponudnikov, ki so del sistema Rekono, elektronsko podpisovati najrazličnejše dokumente z visoko stopnjo zanesljivosti.

En račun, neomejena uporaba

Posamezniku za vse predvidene primere uporabe zadošča en račun Rekono. Uporaba računa ni omejena glede števila izvedenih identifikacij, avtorizacij, elektronskih podpisov dokumentov, prijav v različne spletne storitve, bančne račune ali račune drugih ponudnikov storitev.
Veljavnost računa Rekono ne poteče, zato ga ni treba obnavljati ali podaljševati, poleg tega je uporaba za končne uporabnike brezplačna.

Dvig ravni zanesljivosti

Račun Rekono ima lahko več stopenj oziroma ravni zanesljivosti, ki so usklajene s smernicami EU glede minimalnih tehničnih zahtev in postopkov za zagotavljanje ravni zanesljivosti elektronskih identifikacijskih sredstev, in sicer: nizko (10), srednjo (20) ali visoko (30).

Če že imate račun Rekono, ki je ravni zanesljivosti nizko ali srednje, pa bi želeli dvigniti raven njegove zanesljivosti na visoko, je ena od možnosti, da to naredite, z oddajo vloge za registracijo računa Rekono za fizične osebe v eni od registracijskih pisarn pri Pošti Slovenije. 

Cenik storitev

Račun Rekono

Dvig na visoko raven zanesljivosti
8
00
z DDV
  • Enkratno plačilo ob naročilu storitve.

Storitve identitete in zaupanja

Pomoč

Za podporo pri naročanju ali uporabi storitev nam pošljite sporočilo na e-poštni naslov:

E-novice

Prijavite se na Posita e-novice in ostanite obveščeni o naši ponudbi, storitvah, nasvetih, aktualnem in trendih iz sveta IT.