Skupina Pošta Slovenije vstopila na tržišče poslovnih informacijskih sistemov najvišjega razreda

Družba Posita je razširila ponudbo informacijskih storitev za sodobno digitalno poslovanje s storitvami uvedbe in gostovanja vodilnih poslovnih rešitev SAP.

Družba Posita, ki je v 100-odstotni lasti Pošte Slovenije, je zaokrožila ponudbo informacijskih storitev za podjetja in javne ustanove s storitvami uvedbe, vzdrževanja in gostovanja vodilnega poslovnega informacijskega sistema SAP S/4HANA. Posita tako kot edini ponudnik storitev računalništva v oblaku v Sloveniji in regiji zagotavlja organizacijam na enem mestu vse, kar potrebujejo za sodobno digitalno poslovanje – od temeljne informacijske infrastrukture do popolnoma digitaliziranih poslovnih procesov. Poleg storitev SAP S/4HANA za nove uporabnike omogočajo dosedanjim uporabnikom hiter in zanesljiv prenos katere koli različice sistema SAP z lokalne infrastrukture na cenovno učinkovite, visoko zmogljive, varne in stalno razpoložljive infrastrukturne storitve v oblaku.

»Vizija družbe je postati eden največjih ponudnikov informacijskih storitev ter vodilna platforma za digitalno poslovanje. Uveljavljen poslovni informacijski sistem, s katerim smo dopolnili dosedanji nabor infrastrukturnih, platformskih ter aplikativnih storitev v oblaku, je ključen korak na tej poti,« je pojasnil Iztok Renčelj, direktor Posita, d.o.o.

Za izvajanje storitev na področju poslovnih rešitev SAP je Posita zaposlila ekipo devetih visoko certificiranih strokovnjakov, ki se je preizkusila že na številnih projektih v slovenskih podjetjih in v tujini. Letos so uspešno zaključili uvedbo poslovnega informacijskega sistema SAP S/4HANA v Pošti Slovenije in nadaljujejo z uvajanjem v ostala podjetja skupine.

»Trenutno je v Sloveniji veliko povpraševanje po svetovalcih za poslovne rešitev SAP, kar nam obeta uspešen zagon novih storitev in pospešeno rast. Lahko rečem, da je ekipa za SAP praktično polno zasedena. Poleg projektov, ki potekajo v okviru Skupine Pošta Slovenije, že več kot polovico dejavnosti predstavljajo novi projekti, ki smo jih pridobili na trgu,« je izpostavil Renčelj.

Posita v sklopu storitev SAP nudi kot storitev poslovni informacijski sistem SAP S/4HANA vključno z dodatnimi informacijskimi rešitvami SAP, ki prav tako delujejo kot programska storitev v oblaku. To so na primer upravljanje s kadri SAP SuccessFactors, obvladovanje strank SAP CRM, poslovno-analitični sistem SAP Business Objects, vizualizacija podatkov SAP Lumira, upravljanje s sredstvi in storitvami SAP Intelligent Asset Management, upravljanje nabave SAP Arriba ter rešitve za spremljanje proizvodnje, obvladovanje logistike in upravljanje oskrbnih verig. Poleg standardnih industrijskih rešitev nudi izgradnjo prilagojenih uporabniških vmesnikov in sestavljenih aplikacij z rešitvijo SAP Fiori, s katerimi organizacije izboljšajo uporabniško izkušnjo pri izvajanju digitalnih delovnih postopkov.

Dodatne storitve za okolja SAP

Posita organizacijam ob storitvah SAP ponuja širok nabor poslovne programske opreme in storitev za digitalizacijo poslovnih procesov. Na voljo so jim povezljive dokumentne rešitve, storitve zaupanja (e-identiteta) za zakonsko skladno digitalno poslovanje, elektronska izmenjava in varna dolgoročna hramba ter storitve digitalizacije papirnih dokumentov. Storitve programske opreme so dopolnjene z orodji za osebno produktivnost in sodelovanje Microsoft 365.

Podjetjem, ki želijo kar najbolje izkoristiti prednosti računalništva v oblaku, je na voljo platforma Microsoft Azure Stack Hub za delovanje kritičnih poslovnih aplikacij ter razvoj pametnih in nišnih industrijskih rešitev na osnovi interneta stvari (IoT), obsežnih podatkov, poslovne analitike in umetne inteligence. Uporabnikom lokalno nameščenih informacijskih sistemov nudi storitve varnostnega shranjevanja podatkov ter izgradnje nadomestnih podatkovnih centrov za neprekinjeno poslovanje. Ob tem jim nudi storitve prenosa lokalno nameščenih aplikacij v oblak ter zunanje izvajanje celotnega podatkovnega centra.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Izberite prave storitve in rešite za vaše izzive

E-novice

Prijavite se na Posita e-novice in ostanite obveščeni o naši ponudbi, storitvah, nasvetih, aktualnem in trendih iz sveta IT.