5 razlogov, zakaj v zasebni oblak domačega ponudnika

Zadnje krizno obdobje je naplavilo številna nova vprašanja glede zunanjega izvajanja storitev informacijskih tehnologij. Izkazalo se je, da globalni javni oblaki predstavljajo cenovno razmeroma ugodno rešitev, ki pa jo spremlja vrsta tveganj. Ta segajo od zaupnosti podatkov, varovanja in zaščite podatkov in sistemov pa vse do razpoložljivosti, tako same informacijske infrastrukture kot tudi medmrežnih povezav.

Številni uporabniki javnih oblakov že prenašajo svoje informacijske rešitve in infrastrukturo bliže, v tako imenovane oblake na robu. V Sloveniji je Posita že vrsto let med vodilnimi ponudniki računalništva v oblaku, od storitev podatkovnih središč do celotnega nabora infrastrukturnih storitev ter platformskih in aplikativnih storitev zasebnega oblaka, vključno s storitvami Azure Stack Hub.

Zakaj se vam splača razmisliti o najemu storitev Posita?

1. Osebni odnosi

Ekipa podatkovnih središč Posita nadgrajuje svojo ekspertizo s korektnim in spoštljivim odnosom, s katerim ustvarja dolgoročne stranke in zagovornike. Zaradi bližine strankam je možno vzpostavljanje osebnega stika že v fazi načrtovanja prenosa strojne opreme ali informacijskih rešitev, kakor tudi obiska lokacije, kjer se procesirajo vaši podatki – kar je popolnoma nemogoče v primeru javnih globalnih oblačnih storitev. Poleg tega lažje preverite reference in se prepričate v ustreznost ponudbe.

2. Zakonska in poslovna skladnost v Sloveniji in EU

Podatki se nahajajo v Republiki Sloveniji, kar poenostavlja zagotavljanje zakonske skladnosti (GDPR, ZVOP-2 …). Tudi v primeru zahtev po več varnostnih lokacijah (poslovne zahteve, ZVDAGA), se te še vedno nahajajo v Sloveniji, na zračni razdalji več kot 100 km in na različnih potresnih območjih.

3. Razpoložljivost in varnost

Podatkovna središča Posita in s tem naše oblačne storitve imajo že v osnovi visoko 99,982-ostotno razpoložljivost, kar odgovarja priporočilom Tier III. Izbirate lahko med standardnimi in premium lokacijami, s čimer si zagotovite neprebojno zaščito celo v primeru najhujših katastrof. Poleg tega lahko varnostne postopke tudi v resnici preverite kadar koli hočete – z obiskom.     

4. Popolna prilagodljivost

Storitve Posita enostavno prilagajate rasti vaše organizacije in razvoju informacijskih storitev, ki jih nudite svojim uporabnikom, strankam in poslovnim partnerjem. Praktično čez noč lahko recimo v naš podatkovni center prenesete svojo informacijsko opremo ter vzpostavite nadomestno lokacijo za neprekinjeno poslovanje. Lahko pa skupaj s sistemskim prostorom najamete tudi vso potrebno infrastrukturo, tako za primarno kot sekundarno lokacijo. Naše storitve popolnoma prilagodimo vašim organizacijskim potrebam, kar vam globalni ponudniki dodatno zaračunajo ali pa tega sploh ne morejo zagotoviti.

5. Zmogljiva medmrežna povezava

Hitrost komunikacijske povezave je ključna za zadovoljstvo uporabnikov. Positine storitve že vključujejo zmogljive medmrežne povezave. Organizacija lahko za najvišjo raven obvladovanja komunikacijske poti in maksimalno prepustnost najame tudi temno vlakno svojega ponudnika. Positina podatkovna središča so namreč povezana z optičnimi kabli vseh telekomunikacijskih operaterjev v Sloveniji.

Računalništvo v oblaku je vse pogostejša izbira organizacij, ne glede na velikost in dejavnost. Pravzaprav organizacije uporabljajo veliko število oblačnih storitev, ki delujejo pri različnih ponudnikih. V nasprotju s storitvami programske opreme, ki jih organizacije najemajo večinoma pri mednarodnih ponudnikih ali v javnih oblakih, pa je za infrastrukturne in platformske storitve, namenjene kritičnim poslovnim aplikacijam, najbolj smiselna uporaba zasebnih oblakov, in to čim bližje sedežu organizacije.

Preverite optimalno rešitev za oblačno izvajanje vaših informacijskih storitev v Sloveniji!

Za več informacij kontaktirajte:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Email

Izberite prave storitve in rešite za vaše izzive

E-novice

Prijavite se na Posita e-novice in ostanite obveščeni o naši ponudbi, storitvah, nasvetih, aktualnem in trendih iz sveta IT.