Varno, zaupno in zakonsko skladno elektronsko vročanje

S pomočjo storitve PoštAR lahko zdaj pisma v elektronski obliki oz. ePisma pošiljate in prejemate kar prek spleta ali vašega poštnega odjemalca, ne da bi za to morali obiskati poštno poslovalnico ali počakati na pismonošo.

Hitro, enostavno in ugodno.

Pošiljanje pisem v elektronski obliki odpravlja nevšečnosti, ki ste jih do zdaj imeli s fizičnimi pismi.
Storitev PoštAR med drugim omogoča tudi sledljivost (čas pošiljanja, odpiranja itd.), varnost (sporočila so pri prenosu kriptirana), avtentikacijo naslovnika, skladnost s pristojno zakonodajo (osebni podatki, elektronsko poslovanje, posebni zakoni itd.) in nabor do­danih vrednosti (npr. ponovno obveščanje, zakasnitev vročitve itd.), ki jih bomo v prihodnosti še dopolnjevali in nadgrajevali.

 • Zmanjšanje stroškov poslovanja

  S pošiljanjem ePisem ne boste več potrebo vali kuvert, papirja in črnila za tiskanje pisem, pa tudi pisem vam ne bo treba oddati na pošti.

 • Prihranite veliko časa

  Čas vaših zaposlenih je dragocen. Naj ga ne zapravljajo s tiskanjem in kuvertiranjem, am­ pak zgolj z nekaj kliki pošljejo ePismo, ki bo še hitreje dostavljeno enemu ali pa več tisoč naslovnikom. iste več odvisni od delovnega časa.

 • Niste več odvisni od delovnega časa pošt ali pismonoš

  Z uporabo storitve PoštAR ste odvisni le od svojega delovnega časa. Morate poslati dokumentacijo (pogodbo, vlogo itd.) tik pred rokom? Nič lažjega.

 • S pošiljanjem ePisem varujete okolje

  Z uporabo storitve PoštAR ravnate odgovorno do okolja, saj zmanjšate porabo papirja, barvil za tiskanje, lepila za kuverte in emisij, ki bi nastale s prevozom pošiljk.

Kaj lahko pošiljate s storitvijo PoštAR?

Pošiljate lahko ePisma, ki so ekvivalentna fizičnim storitvam, kot so: navadna pisma, priporočena pisma in priporočena pisma s povratnico. Omogočamo tudi storitve elektronskega vročanja po ZUP.

Brez skrbi pri pošiljanju

PoštAR pošiljateljem zagotavlja zanesljivo dostavo ePisem kot tudi zakonsko skladnost in dokazljivost vsebine sporočila.

 • Zakonska skladnost

  Elektronski dokumenti, ki jih pošiljate in prejemate s storitvijo PoštAR, imajo enako dokazno vrednost kot papirnati dokumenti (na primer pri fizičnem pošiljanju pošte), zagotovljena pa je tudi skladnost s povezano zakonodajo (Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu - ZEPEP, Zakon o varstvu osebnih podatkov - ZVOP). Omogočeno je tudi pošiljanje ePisem po posebni zakonodaji (Zakon o splošnem upravnem postopku - ZUP, Zakon o pravdnem postopku - ZPP, Zakon o kazenskem postopku - ZKP itd.).

 • Dokazljivost vsebine sporočila

  Za razliko od papirnatih pisem lahko kot pošiljatelj ePisma dokazujete tako čas pošiljanja kot tudi vsebino sporočila. To je na primer lahko koristno v primerih sporov med pošiljateljem in prejemnikom, saj vam lahko prihrani veliko časa ter morebitnih pravnih in sodnih stroškov.

Zavarujte osebne podatke vaših prejemnikov in vsebino sporočil

Vsebina sporočila se pri pošiljanju ne pošlje neposredno prejemniku, ampak prejemnik
prevzame ePismo iz oblaka šele po prejemu obvestila in dvostopenjskem preverjanju istovetnosti.

Kadarkoli svojim strankam z običajno e-pošto pošiljate pogodbe ali druge dokumente, ki vsebujejo osebne podatke, tvegate, da bo vsebina na poti do prejemnika prestrežena, saj e-poštna komunikacija ni ustrezno zavarovana (kriptiranje vsebine ipd.).

PoštAR predstavlja enako hitro in učinkovito, a varno in zaupno alternativo, saj omogoča dvostopenjski prevzem ePisma s klikom na unikatno povezavo v obvestilu in z elektronskim podpisom povratnice ePisma ali z vpisom SMS-gesla na strani za prevzem.

S tem zagotovite, da bo ePismo zares prejel pravi prejemnik.

Kako vam lahko PoštAR pomaga?

PoštAR predstavlja še hitrejšo, hkrati pa varno in zaupno možnost pošiljanja, saj omogoča prevzem ePisma z nekaj kliki in digitalno identifikacijo (elektronski podpis ali SMS-geslo).
Oglejte si nekaj praktičnih primerov, kjer lahko PoštAR pomaga s hitrim, ugodnim, varnim in zaupnim načinom vročanja ePisem.

Zagotavljanje zaupnosti

Avtomatizacija pošiljanja

Dokumenti v pravnih in uradnih postopkih

Pošiljanje pogodb, obvestil in odločb

Kako uvesti storitev PoštAR v vaše poslovanje?

PoštAR pošiljateljem zagotavlja zanesljivo dostavo ePisem kot tudi zakonsko skladnost in dokazljivost vsebine sporočila.

Portal PoštAR.eu ali priljubljeni odjemalec e-pošte.

Pošiljanje ePisma poteka prek vedno dostopnega spletnega portala (www.PostAR.eu), ePisma pa lahko pošiljate tudi neposredno z vašega priljubljenega e-poštnega odjemalca (npr. Gmail, Yahoo! Mail, MS Outlook, Apple Mail ...).

Pošiljanje prek rešitve MS Outlook

Naročnikom na storitev PoštAR ponujamo tudi namenski vtičnik za še enostavnejše in hitrejše pošiljanje ePisem prek zelo razširjene in uporabljane rešitve MS Outlook. To je lahko zelo uporabna rešitev za individualno pošiljanje pogodb, odločb ali dopisov vašega prodajnega, pravnega ali podpornega oddelka podjetja.

Integracije

Storitev PoštAR je možno namestiti tudi v obstoječe informacijske sisteme, ki jih uporabljate pri delu, s čimer postane pošiljanje ePisem še bolj enostavno in vključeno v procese podjetja.

Izkoristite svoj kontaktni e-poštni naslov

Svoje partnerje in stranke spodbudite, da vam pošiljajo ePisma s pomočjo storitve PoštAR, saj bodo s tem tudi sami pridobili (prihranili stroške, pohitrili poslovanje, ravnali družbeno odgovorno itd.). Vse, kar potrebujejo, je vaš kontaktni e-poštni naslov (npr. ).

Želite ali morate hraniti ePisma?

S storitvijo PoštAR lahko ob pošiljanju ali prejemu ePisma izberete tudi varno hrambo v elektronskem arhivu Posite.

LinkedIn
Twitter
Facebook
Email

Izberite prave storitve in rešite za vaše izzive

E-novice

Prijavite se na Posita e-novice in ostanite obveščeni o naši ponudbi, storitvah, nasvetih, aktualnem in trendih iz sveta IT.