Digitalizacija je najboljša rešitev za ohranjanje gradiva pred uničujočimi poplavami

Poplave so ena najpogostejših in najbolj uničujočih naravnih nesreč, ki lahko ogrozijo naše papirno gradivo, kot so knjige, časopisi, revije, dokumenti in fotografije. Te dragocene vire lahko izgubimo za vedno, če jih ne zaščitimo pravočasno.

Poplave so ena najpogostejših in najbolj uničujočih naravnih nesreč, ki lahko ogrozijo naše papirno gradivo, kot so knjige, časopisi, revije, dokumenti in fotografije. Te dragocene vire lahko izgubimo za vedno, če jih ne zaščitimo pravočasno.

Digitalizacija papirnega gradiva prinaša številne prednosti:

  1. Hramba v oblaku nudi visoko stopnjo varnosti: ena izmed glavnih prednosti digitalizacije je možnost shranjevanja dokumentov v oblaku. S tem se izognemo fizičnemu shranjevanju papirnega gradiva na mestih, ki so lahko ogrožena zaradi poplav. Oblak omogoča hrambo podatkov na oddaljenih strežnikih, kar zagotavlja varnost in redundanco. Tako se izognemo izgubi dokumentov, hkrati pa imamo do njih enostaven dostop iz različnih naprav in lokacij.
  2. Digitalizacija in arhiviranje gradiva: digitalizacija omogoča enostavno ustvarjanje digitalnih arhivov. Pomembni dokumenti, kot so zgodovinske knjige, arhivski zapisi in poslovni dokumenti, se lahko skenirajo in pretvorijo v digitalno obliko. To pomeni, da se dragoceni dokumenti lahko ohranijo v digitalni obliki, medtem ko se fizični primarni viri varno hranijo ali pa se na njih izvaja omejena raba.
  3. Enostaven dostop in deljenje dokumentov: digitalizacija omogoča enostaven dostop do dokumentov. Namesto iskanja po fizičnih regalih lahko digitalne dokumente iščemo s preprostim iskanjem po ključnih besedah. Poleg tega je deljenje dokumentov enostavno in varno, saj lahko določimo dostopne pravice za posamezne uporabnike. To omogoča širjenje informacij brez tveganja za fizično izgubo gradiva.
  4. Obnova po poplavah: v primeru, da pride do poplav in je fizično gradivo poškodovano, lahko digitalne kopije služijo kot obnovljen vir. Digitalizacija omogoča obnovo izgubljenih dokumentov, kar je zlasti pomembno za ohranjanje zgodovinskih in kulturnih vrednot.
  5. Trajnostni vidik: poleg zaščite pred poplavami ima digitalizacija tudi pozitiven vpliv na okolje. Manj fizičnega shranjevanja pomeni manjšo porabo papirja in drugih naravnih virov, kar prispeva k trajnostnemu pristopu k upravljanju gradiva.

 

Digitalizacija je nedvomno revolucionarna sila, ki omogoča ohranjanje pomembnega papirnega gradiva pred uničenjem zaradi poplav. Z varnim shranjevanjem v oblaku, enostavnim dostopom, obnovitvenimi možnostmi in trajnostnim vidikom digitalizacija ponuja celovito rešitev. V svetu, kjer se tehnologija nenehno razvija, je pomembno izkoristiti te inovacije za ohranjanje naše kulturne dediščine in dragocenih dokumentov za prihodnje generacije.

Spoznajte in implementirajte naše rešitve za ohranitev in zaščito vašega gradiva.

Za več informacij kontaktirajte:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Email

Izberite prave storitve in rešite za vaše izzive

E-novice

Prijavite se na Posita e-novice in ostanite obveščeni o naši ponudbi, storitvah, nasvetih, aktualnem in trendih iz sveta IT.